Посоката, която ще следвам в Народното събрание, е тази, която следвам и до момента. Последователността в действията и целите в политиката е това, което липсва на хората. А при мен го има и всеки може да го проследи назад в биографията ми - защита на трудовите права, национален суверенитет (с акцент върху енергетиката), запазване на ключови държавни предприятия в обществени ръце и други. Това заяви общинският съветник от БСП-София Ваня Григорова в ефира на БНТ. 

"Чудесно е, че г-н Москов беше преди мен в студиото. За него няма проблем детската болница да е частна. За нас има. Частното здравеопазване не е благотворителност, основна негова цел е печалбата, която идва основно от публични средства. Чували ли сте за "пациентела"? Това е нещо средно между пациент и клиентела. Да, за тях ние сме клиенти, не пациенти", каза Ваня Григорова.

Тя обясни, че повече от 10 години се занимава с обществени проблеми и това ще продължи, ако стане и народен представител.

"Не, не съм представител на КТ "Подкрепа" в тези избори. Представител съм на работещите хора, без значение къде членуват. Но - да, в управлението трябва да има представители на работещите, каквито са синдикатите. Вероятно затова моята кандидатура въобще не е прецедент - настоящият вицепрезидент на КТ "Подкрепа" беше кандидат за депутат от коалиция с участието на БСП. Дългогодишни колеги синдикалисти са и дългогодишни общински съветници. Да стоиш отстрани не те прави чист, а безпомощен.

За мен е важно връщането към корените, тъй като “лявото" е забравило, че в основата му, във фундамента му са работещите хора. Нито лявото, нито синдикалното могат едно без друго. Коалиция "Солидарна България" няма да влиза в сглобка и няма да е патерица. Когато влезем в Народното събрание, водещата ни мисъл при вземане на решения ще бъде: “Това добре ли е за работещите? Добре ли е за хората?“, каза още Григорова.