Президентът Радев като Матросов брани едноличните си назначения в службите и по конкретния случай шефа на ДАНС след този тежък провал. Това смята депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов в парламента, предаде репортер на “Фокус". 

“Прокуратурата би трябвало да извърши проверка за това каква дейност са развивали свещениците от Руската църква."

По думите му има много тежка търпимост към руския шпионаж в България и това трябва да се промени.

Припомняме, че по-рано днес народните представители Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев подадоха сигнал до изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов за проверка и установяване на собствеността на храма "Св. Николай Мирликийски". “Ако има тук някаква шпионска мрежа, ДАНС да вземе да каже кои са тези, които са били вербувани от руските свещеници и да вземат да ги арестуват", бе категоричен той.

 Атанасов отбеляза, че се надява дебатът по промените в Конституцията да влезе в пленарна зала другата седмица. “Ще заявим позиции от пленарната зала, дискусионна е тази тема, ще видим кой как ще гласува. Доколкото си спомням, Борисов, преди да внесат проекта за изменение на Конституцията, е обясняваше, че 24 май е най-подходящият празник", обясни Атансов, с лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза днес в парламента, че няма да подкрепят вписването на 24 май като национален празник в Конституцията.

“Проектът за бюджет трябва да бъде гледан в цялост. Това са някакви парчета, които се обсъждат и може би спекулативно. Трябва да се видят приходите откъде и колко разходи трябва да направим.“, смята Атанасов по повод предложението на финансовия министър за връщане на старата ставка за ресторантьорите.