В Международния ден на толерантността говорим за приемствеността между децата. Пореден случай на агресия между ученици – дете от Видин е със счупена ръка след спречкване със съученик. Излиза ли ситуацията извън контрол и как да се справим с агресията в училище – темата коментираме с д-р Татяна Предова – държавен експерт в Дирекция "Приобщаващо образование“ към Министерството на образованието и науката (МОН), в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус“. С нея разговаряме за резултатите от състоялата се конференция "Училище без агресия за сигурна училищна среда“ и мерките, които ще предприеме МОН.

Инфлация, липса на нов държавен бюджет и притесненията на гражданите – икономическата обстановка у нас коментираме с главния икономист на Института за пазарна икономика Лъчезар Богданов. Очаквайте експертното мнение и прогноза след 08:30 часа.

И още – започнаха Коледните пости, които продължават до 24 декември. Какво е мнението на здравните експерти – гледната точка е на диетолога д-р Мария Русинова. Тя ще даде съвети как по време на пост можем да се храним пълноценно и здравословно. За кого не са препоръчителни постите – отговорът очаквайте след 09:30 часа.

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус“ и сутрешния блок "Добро утро, България“ от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.