Атентатите срещу Алексей Петров са четири, делото ""Октопод" също го приемам за атентат. Това коментира пред Нова адвокат Лъчезар Таков, който е бивш юрисконсулт на баретите, а през годините е защитавал някои от най-знаковите от тях.

"Всичките тези атентатите, според мнението на Алексей, ставаха все когато той беше свързан с работа за държавата. Единият път беше доста мотивиран слуха, че той ще стане служител и ръководител на ГДБОП. Веднага след това последва единия атентат, след това през 2010 последва това поръчково дело "Октопод", след това гранатомета през 2015, и сега", смята адвокат Таков.

"Има цикличност в атаките срещу Алексей", смята той. Попитан дали убийството е политическо, той коментира, че според него има връзка.

"Трябва да бъде разследвана. Алексей никога не е искал да влезе отново в службите, на него са му предлагали. Според мен той не би поискал никога нещо, на него му е предложено. Алексей се е стремял да бъде в услуга на държавността. Той беше голям родолюбец", смята адвокат Таков.

Той коментира още, че Алексей Петров е бил "многопластова личност, пъстър човек".

"Имаше и отрицателни и положителни качества. Положителните преобладаваха", смята адвокат Таков.

"Алексей беше вълк единак, той обичаше да представя идеи, беше стратег. Не съм свидетел на случаи, в които притиска", каза адвокат Таков.