От 11.00 часа във фоайето на Регионална библиотека "Николай Вранчев“ – Европа директно - Смолян открива изложбата "Европа и Европейците".

Изложбата прави историческа ретроспекция на важни събития от създаването на ЕС до наши дни. Повратна точка в историята на Европа е декларацията на Шуман, чиито идеи и концепции са включени и в следващите европейски договори, започвайки от Парижкия договор за създаване на ЕОВС през 1951 до последния договор от Лисабон през 2007г.

Целта на изложбата е да накара посетителите да предприемат пътуване през европейската история и да насърчи размислите и дебатите за бъдещето на ЕС. Така изложбата прави връзката с резултатите и препоръките от приключилата в началото на годината и единствена по мащабите си "Конференция за бъдещето на Европа“. Конференцията беше уникална възможност за общуване с европейските граждани и е важно да се гарантира, че гражданите са информирани относно резултатите от Конференцията.

Изложбата ще бъде разположена във фоайето на Регионална библиотека "Николай Вранчев“ Смолян и може бъде видяна от всички посетители на библиотеката в периода 07-12 юли 2022г.