България вече има алтернативно трасе за газ и това е начинът за истинска диверсификация. Турски поток и други псевдодиверсификации нямат нищо общо с нея, заяви министър-председателят Кирил Петков, който инспектира газовата връзка Гърция – България в района на Стара Загора, съобщиха от Министерския съвет.

"Обещахме, че на 1 юли интерконекторът ще бъде завършен физически и това е факт. Престоят само софтуеърни тестове, затова и другата седмица с министър-председателя на Гърция Кирякос Мицотакис ще дадем старт на газовата връзка като работещ и диверсифициращ проект, реализиран в сътрудничество между двете държави", категоричен бе Кирил Петков.

Кирил Петков коментира и номинацията за министър-председател.

"Знам, че е страшно, знам, че е тежко. Но в един момент човек трябва да вземе правилните решения за държавата и се надявам, че и моето решение днес ще помогне. Аз съм изцяло зад Асен Василев и неговата номинация за министър-председател, посочи премиерът Кирил Петков.

Нека в следващата седмица отворим дискусиите с всички независими депутати, които все още решават на коя страна на историята да бъдат. "Продължаваме промяната“ заедно с коалиционните партньори, които решат да бъдат с нас, и независимите депутати, които се престрашат, ще продължим това, което започнахме в името на европейското бъдеще на България, допълни Кирил Петков.