"Донеси бутилка-вземи книга“ е насловът на доброволческа инициатива, която се проведе в Сливен на 1 май. Срещу поне 2 килограма смачкани пластмасови бутилки веднага ще получите книга по време на предстоящото събитие на сдружение Юнайтед Фючър,подкрепено от групата на Доброволците на Сливен, което цели да насърчи рециклирането на пластмаса.

Всеки човек има право на една книга. Семейства ще имат право на максимум 2 книги срещу поне 4 килограма смачкани бутилки. Ограничението се поставя, за да могат повече хора да се възползват и да получат безплатна книга.

Мястото на провеждане на събитието е на детската площадка в кв. Ново село зад Ромпетрол, в периода от 11:00 до 13:00 часа.

"Не всички книги са чисто нови. Има чисто нови книги осигурени от издателство "Изток-Запад“, както и по-стари книги осигурени от частни лица. Раздаваето ще е на случаен принцип“, посочват организаторите.

*Книгите са в ограничен тираж. Възможно е тяхното изчерпване преди официалния край на кампанията.

Книги ще се дават срещу посоченото количество празни пластмасови бутилки, но има и много други пластмаси и видове отпадъци, които можете да предавате при нас.

Пълен списък на нещата можете да намерите на:

https://goldkeeper.wixsite.com/unitedfuturengo/about-1