Ученици от Котел събраха пари в помощ на своя съученичка, загубила родителите си в пандемията от COVID-19. Майката и бащата на момичето си отиват за две седмици, а сега за нея се грижи по-голямата му сестра. Учениците успяват да съберат 3440 лева.

"Много съм щастлива и благодарна, че направиха това за мен. Нямам думи. Радвам се, че имам такива приятели и учители. Никога няма да ги забравя, ще останат в сърцето ми", казва Неше Коджаахмедова.

Родителите ѝ почиват през 2021 г. Някои от съучениците на момичето споделят, че го познават още от детската градина.

Урок по гражданско образование се превръща в празник на доброто в училище "Георги Раковски“ в Котел, разказва бТВ. Тогава децата, които са в паралелка на готвачи, решават да направят инициатива, с която да помогнат на Неше. Искат да ѝ приготвят курабийки и мъфини.

"Светлината на Христовото Възкресение озари нашето училище. Замисълът беше да изразим това, което учениците могат да правят най-добре. В час по туристическа анимация разработихме програма с детски игри, подходящи за всякаква възраст и учениците озаглавиха благотворителната инициатива "Пролетен празник за деца“. В нея включихме и родители“, разказва учителката на децата.

"Неше първо се разплака, а след това не спираше да се усмихва. Тя не толкова се зарадва на парите, колкото на нашето внимание и грижа към нея“, сподели съученичка на момичето.

Учениците от класа на Неше са готови да помогнат и на други нуждаещи се.

Според Националната информационна система починалите от COVID-19 у нас са 38 748. Заразени с вируса са били 1 339 930 души, като 1 293 076 вече са се излекували. Поставени са общо 4 726 472 дози ваксини.