Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри отчете, че отборът му е имал немалка доза късмет, за да стигне до победата над Сасуоло (2:1). “Бианконерите" направиха обрат с попадения на Пауло Дибала и Мойс Кийн и вече могат да са спокойни за мястото си в топ 4 на Серия “А".

“Много важна победа с оглед класирането. Сасуоло игра изключително силно. През първото полувреме им позволявахме лесно да преминават през защитата ни. След почивката имаше подобрение, но се почувства и умора заради мача срещу Фиорентина за Купата на Италия. Доближихме се до Наполи и имаме добра преднина пред петия, така че трябва да продължим да работим, за да завършим в топ 4", коментира Алегри.

“В края на сезона всички мачове са важни. Хората трябва да разберат, че се намираме в специфичен период. Моментът не е подходящ да опитваме неща, които не можем. Подходихме умно. Знаехме, че домакините ще са по-свежи. Загубихме Де Лихт и Куадрадо, което също беше проблем. Просто трябваше да вземем точките. Дори и равенството щеше да е положителен резултат. Уморени сме и със сигурност мачът беше много труден", призна наставникът на Юве.

“В сравнение с началото на сезона изминахме дълъг път. Днес се ядосах в последните минути, защото не контролирахме добре топката. Обяснявам си го с присъствието на няколко млади и неопитни момчета, които още не знаят как да действат в такива ситуации. Трябва бързо да се научат", добави Алегри.