***

София.

Днес комисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархеи ще бъде на посещение в България.

Комисар Вархеи ще участва във форума "ЕС среща Балканите. Поуката от Украйна: Европейското разширяване – защита от войната", който събира в София политици от Европа и други високопоставени личности.

В програмата на комисаря са включени също срещи с президента Румен Радев, министър-председателя Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска.

***

София.

От 9.00 часа в клуба на БТА ще се проведе подписване на договор за партньорство между Българската телеграфна агенция /БТА/ и Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/.

***

София.

Oт 10:00 часа. в "София Хотел Балкан“ ще се проведе форум "ЕС среща Балканите" Поуката от Украйна: Европейското разширяване – защита от войната. Организатори на форума са партия АЛДЕ, с подкрепата на Европейския либерален форум и Атлантическия клуб в България.

Специални гости на събитието ще бъдат Федерика Могерини, ректор на колежа на Европа и върховен представител на Европейския съюз по външните работи и политиката на сигурност (2014-2019) и еврокомисарят по съседство и разширяване, Оливер Вархеи.

***

София.

От 10.00 часа в сградата на КНСБ на пл. "Македония" 1, зала "Европа", ет. 2 ще се проведе форум на организиран от КНСБ и Национален браншов синдикат "Водоснабдител" - КНСБ на тема "Адаптивност, гъвкавост и сигурност на заетите в отрасъл ВиК с внедряването на дигитални технологии“.

***

София.

От 11.00 часа в клуба на БТА ще се проведе пресконференция за обявяване на носителя на наградата за цялостен принос към театралното изкуство "АСКЕЕР 2022“

На пресконференцията ще бъде представен и специалният брой на списание "ЛИК“, посветен на 30-годишнината на наградите "АСКЕЕР“.

***

София.

От 12.00 часа в клуба на БТА ще се проведе пресконференция на Центъра за изследване на демокрацията на свързана с енергийната и климатична сигурност в България.

***

София.

От 19.00 часа в “Бял куб" - галерията на РЦСИ Топлоцентрала ще бъде открита изложбата “Докато стоиш до мен", която е с международно участие.

***

Велико Търново.

От 18.30 часа в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856" ще бъде представена постановката "Испанска афера" от Жорди Галсеран.

***

Варна.

От 11.00 до 15.00 часа на адрес ул. "Хаджи Стамат Сидеров“ 32 ще старита инициативата "Размяна на книги“. Организатор на кампанията е Фондация"Академия за рециклиращо изкуство"

***

Плевен.

От 13.00 часа в клуба на БТА ще се проведе пресконфернция ще дадат представители на читалища от община Плевен. Ще участват Кристина Христанова - председател на Общинския читалищен съвет, Мария Венкова - председател на НЧ "Хр. Ботев 1959", Ивайло Атанасов - председател на НЧ "Съгласие 1869" и Николай Маринов - председател на НЧ "Парашкев Цветков 2003". Темата ще бъде разразилият се скандал по време на заседание на Комисията за разпределение на читалищните субсидии.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ предстои премиерата на документалния филм за пътя на проф. Минко Балкански в света на физиката. Възпитаниците на ПГКНМА, носеща неговото име, пак ще бъдат там, защото примерът на техния патрон винаги е вдъхновяващ и заразителен.

***

Стара Загора.

От 11:15 часа на пистата на стадион "Берое" брифинг ще дадат кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Красимира Чахова, президент на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, представители на СКЛА "Берое и представители на украинския отбор, който е на подготовка в Стара Загора.

***

Сливен.

От 10.30 часа кметът Стефан Радев ще посети облагородения район в кв. "Сини камъни“, зад блок 22, срещу ОУ "Елисавета Багряна“. След огледа на извършените до момента дейности, ще се състои и брифинг на кмета, на който ще имате възможност да задавате въпроси и по други теми.

Здрави и светли празници!

***

Шумен.

От 18.30 часа часа в концертната зала на народното читалище "Стилиян Чилингиров-1963“ на площад "Гривица“Градския духов оркестър ще се изнесе концерт "В приказната нощ“ – филмова музика. Градският духов оркестър "Михаил Биков“ с диригент д-р Христо Атанасов кани шуменци на първия си концерт за 2022 година.

В програмата са включени произведения от хитови заглавия на световното кино. Входът за зрители е свободен.