"Великотърновска област на крачка от локдаун“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Пълен локдаун предстои във Великотърновска област до няколко дни. Това предвижда новият Национален модел за управление на здравната криза, който премиерът Кирил Петков представи в края на миналата седмица. Според плана на управляващите регионът ни е най-близо до критичната, четвърта степен на опасност за здравето … Какво показва картината на разпространение на заразата и какви мерки се предвиждат? Отговорите потърсете във вестника.



"Министерството на транспорта попари швейцарци за летището в Горна Оряховица“ е друго заглавие от първа страница. Летище Горна Оряховица остава със сегашния си концесионер. Концесионните договори следва да се изпълняват стриктно и от двете страни, а не да се прехвърлят на трета. В този смисъл Министерството на транспорта и съобщенията няма да препоръча на Министерския съвет смяна на концесионера на летище Горна Оряховица … Кой е настоящия концесионер и кой е имал интерес към летището прочетете в "Борба“.



Изданието разказва и за "бутафорна реставрация на 300-годишен мост“, която предизвика вълна от недоволство.



"150 км от републиканските пътища в областта ще бъдат ремонтирани“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Над 150 км от републиканската пътна мрежа на територията на област Велико Търново се предвижда да бъде ремонтирана тази година. Това обявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, след като в петър се проведе работна среща с представители на Агенция "Пътна инфраструктура“. На нея министър Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, какво предвижда тя разберете от ежедневника.



"С камбана от Украйна се сдоби църквата в кв. "Картала“ пише още първа страница. Най-високо разположеният храм във В. Търново "Св. Параскева – Петка Търновска“ в кв. "Картала“ се сдоби с камбана. Тя е закупена със средства от дарения и е докарана от Украйна, тъй като тамошните камбани са с по-добър звук от изработените в България. Набавена е преди повече от месец, но заради многото празници и почивни дни тържественото и поставяне и откриване беше отложено за началото на тази година … Подробности за тържеството вижте в "Янтра ДНЕС“.



Страница пета разказва за кмета на Дичин, който събира симсони, обожава лова, природата и "Етър“.