Ограничаване разпространението на наркотичен чай в районите на търновските училища е сред основните приоритети на Областна дирекция на МВР. Това стана ясно при годишния отчет на структурата, предаде кореспондент на "Фокус“.

Заместник-директорът на ОД на МВР комисар Христо Христов очерта приоритетите в работа, като сред тях са още превенция на конвенционалната престъпност, противодействие разпространението на наркотични вещества, безопасността на движение и превантивната работа с деца и младежи.

Специално внимание бе обърнато на проблема с разпространението на наркотичния чай. Комисар Христов апелира към представителите на учебните заведения да бъдат бдителни и при съмнения незабавно да сигнализират полицейските служители, за да се предприемат необходимите действия и нещата да се тушират в зародиш.

Коментирани бяха проблеми, касаещи вандалските прояви в дворовете на детски градини и училища, след работно време и необходимостта от полицейско присъствие в малките населени места през почивните дни.

В дискусията се стигна до извода, че от не по-малко значение за ефективната работа на полицейските служители е и изграждането на ефективна система за видеонаблюдение. По този повод заместник-кметът на Община Велико Търново инж. Георги Камарашев благодари на полицейските служители за добрата съвместна работа и подчерта, че нищо в града и общината не се случва без тяхното съдействие. Призна, че Общината им е длъжник по отношение на изграждането на система за видеонаблюдение, за което все не достигат средства.