В София през тази нощ фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, са извършвали обработки със смеси срещу заледяване поради ниските температури и валежи на места. Обработвани са трасета на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, общинска пътна мрежа, както и части от Южната дъга на Околовръстен път и "Самоковско шосе“. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Информацията за зимната обстановка в столицата е към 5.30 часа

Обработки срещу заледяване са направени в районите "Витоша“, "Панчарево“, "Триадица“, "Младост“, "Изгрев“, "Красно село“, Овча купел“, "Искър“ и други, където е имало необходимост.

Продължава работа по някои основни и вътрешно-квартали улици в районите "Панчарево“ и "Витоша“.

Започна и опесъчаване и почистване на снежна маса по планинските пътища на Природен парк "Витоша“ – "Драгалевци – Алеко“ и "Бояна – Златните мостове“.

В момента градският транспорт в София се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Контролът на дейностите по снегопочистване се извършва от екипи на Столичен инспекторат.

От Столична община напомнят на водачите на автомобили да използват превозните средства, оборудвани за движение при зимни условия и да шофират, спазвайки дистанция и със съобразена скорост.