Благотворителна кауза ще подпомогне две социални услуги в Добрич, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна.

"Щастие е, когато направиш някого щастлив", посочват организаторите на инициативата от Тенис клуб (ТК) "Изида“ в Добрич.

Владислав Матеев, представител на клуба, посочва, че с последния турнир, организиран на 22 и 23 декември, в навечерието на Коледа, ТК "Изида" изпраща една много успешна 2021 година. Ръководството му и треньорският екип са решили този турнир да бъде благотворителен, като общото желание е било никой да не се чувства аматьор или професионалист, малък или голям, а да се усещат само любовта и щастието на споделеност с любимата спортна игра.

"Тази искрена емоция участниците пожелаха да препратят към децата и юношите от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Комплекса за социални услуги за деца в град Добрич. С поздравления към организаторите за благотворителната кауза, Българската федерация по тенис (БФТ) дари тенис комплект, мрежа, шест ракети и детски топки на центъра. Силна съпричастност към турнира и организаторите изразиха втората ракета на България Димитър Кузманов, който подари своя фланелка с автограф и картичка, Алгис Христов предостави свой личен подарък от Григор Димитров, чифт маратонки с автентичен надпис и послания. За тях се проведе благотворителен търг. Фирмите "Ради Бред“, "Камут – Еко" и "Изида" ООД предоставиха кетъринг, сладки изкушения и натурални сокове за всички участници в турнира. Разпределени в седем групи, общо двадесет и три двойки от Варна и Добрич се включиха в състезанието. Победители в турнира станаха Георги Гергинов и Пламен Павлов от Варна. Владислав Матеев и Николай Милков от Добрич бяха достойни финалисти. Две трети места си разделиха двойките от Добрич Иван Иванов - Илия Атанасов и Димитър Петров - Георги Папанчев. Победителят Георги Гергинов, който е и регионален координатор на Морски регион, благодари от името на региона и БФТ за благородната инициатива на ТК "Изида". Той изрази надежда, че и други клубове в областта ще организират подобни инициативи“, посочват организаторите.

Със събраните средства на стойност 2 500 лева, ще бъдат закупени спортни артикули, уреди и пособия. Заедно с другите дарения те ще бъдат предоставени на Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Комплекса за социални услуги за деца в град Добрич.

"ТК "Изида" изказва искрената си благодарност към всички участници и дарители с пожелания за весела и щастлива Коледа, светли празници на всички!“, посочва Владислав Матеев.



Жулиета НИКОЛОВА