С традиционните за Бъдни вечер и Коледа ястия ще посрещнат Рождество Христово децата и младежите в Домовете от семеен тип, настанените в Домовете за възрастни хора и Кризисния център на Столичната община. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

И тази Коледа по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова се провеждат благотворителни акции под мотото "Коледа е за всички“. Над 300 социално слаби семейства, хора с увреждания и приемни семейства получиха пакети с хранителни продукти. Пакетите бяха раздадени по график и при строго спазване на епидемиологичните и хигиенни изисквания от служители на Направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ в рамките на три дни в празнично украсената зала на Центъра за социална рехабилитация и интеграция "Чудеса“ в ж.к. "Стрелбище“. Специални гости на събитието бяха децата, които получиха подаръци от Дядо Коледа и си направиха специални фотосесии с него.

Инициативата "Коледа е за всички“ се реализира от Столичната община с подкрепата на различни компании , на които благодарим.