Кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев зарадва, живеещите в квартал "Дианабад", научи Sofia24.bg. Той съобщи във Facebook, че след четири години упорита работа, ул. "Апостол Карамитев" вече няма да се превръща в “пълноводно езеро" след всеки дъжд. 

"Поредна победа за нашата районна администрация! Проблемът с отводняването на участъка пред бл.12 и 11 ОУ “Св. Пимен Зографски", който повече от 16 години тормози живущите наоколо, пешеходците, учениците и преминаващите, вече е в неприятната “историческа секция" на квартала.

В процеса на големия ремонт бяха изградени две нови дъждоприемни шахти, паркоместа, нов плочник и тротоар към блока, както и бе преасфалтирана улицата с обръщате на наклона ѝ, за да не се допуска събиране на водата и да не се препятства оттичането ѝ.

Доволен съм от постигнатия резултат и се радвам, че именно в моя кметски мандат и благодарение на адекватната работа на общината, успяхме да направим едно голямо добро за хората, поправяйки неглижирана, инженерна грешка от преди десетилетия. Така разбирам лично, успешната работа в интерес на гражданите, в интерес на кварталите и районите. “Изгрев" може още много, доказваме го всеки ден", каза Делян Георгиев.