БАККО изразява загриженост от опитите за непазарна намеса от страна на държавата във връзка с обявеното намерение за индексация на цените на телекомуникационните оператори. Това се казва в позиция на Българската асоциация на кабелните и комуникационните оператори (БАККО) във връзка с изявлението на вицепремиера Корнелия Нинова относно увеличението на цените на мобилните услуги.

"Бихме искали да обърнем внимание, че индустрията е готова на диалог по икономическите причини, довели до това трудно решение.

Планираната индексация ще се отрази средно с до 1 лв. на месец на потребител, което се случва на фона на постоянно нарастваща инфлация и ръст на оперативните разходи на практически всеки бизнес", изтъкват от БАККО.

"Предприетите действия са изцяло в съответствие с действащото законодателство и европейската практика, и са крайно необходими, за да могат телекомуникационите оператори да продължат да предоставят услуги с непрекъснато и високо качество, както и да гарантират инвестициите в развитие на модерна инфраструктура", се казва още в позицията.