"Солвей Соди“ спечели голямата награда в бизнес конкурса Primus Inter Pares 2021, който се организира в рамките на традиционните Дни на Белгия 2021. Това съобщиха от пресцентъра на Interimage.bg. Престижните отличия се връчват по традиция за 12-а поредна година от Бизнес клуб "Белгия – България – Люксембург“ в партньорство с Посолството на Кралство Белгия у нас. Поради мерки за безопасност, свързани с пандемията, за втора година тържествената церемония се проведе онлайн, на 16 декември 2021 г. В бляскавата гала вечер Christmas Toast се включиха посланикът на Кралство Белгия в България Н.П. Фредерик Морис, членове и приятели на Бизнес клуб "Белгия – България – Люксембург“ , а също така и представители на бизнес общността у нас.

В конкурса Primus Inter Pares 2021 на тема RЕCREATION тази година участие взеха "Солвей Соди“, ОББ и "Мелексис България“. Участниците в бизнес наградите трябваше да споделят успешни практики, свързани с промените в бизнеса, които пандемията наложи, и необходимостта от нови, по-гъвкави модели на работа. Проектите бяха оценени от авторитетно жури в състав: Н.П. Фредерик Морис, посланик на Кралство Белгия в България, Мила Ненова, директор на "Конфиндустрия България“ и Христо Бояджиев, основател на сдружение "Тук-там“. Голямата награда бе присъдена на eдин oт лидepитe в xимичecĸaтa индycтpия y нac - бeлгийcĸaтa гpyпa "Солвей Соди“, която в условия на пандемия успя бързо да предостави възможност за мобилна работа на своите служители, осигури оборудване за хоум офис, проведе кампания, свързана с ползите от ваксинацията срещу COVID-19, и създаде собствена образователна платформа и серия тренинги за екипа.

В конкурса Primus Inter Pares 2021 "Мелексис България“ се включи с мащабен проект за прилагане на хибридния модел на работа, наложен от COVID-19. Компанията, която е лидер в производството на чипове и сензори за автомобилната индустрия, успя да преодолее трудностите, свързани с пандемията, и да открие по-голяма модерна и екологична офис сграда, проектирана така, че служителите да се чувстват като у дома си, благодарение на специално създадени пространства за работа в екип и за срещи, а също и помещения за отдих и спорт.

ОББ участва в авторитетните бизнес награди с проект, фокусиран върху дистанционно подписване на договори за лизинг. Заради промяната в бизнес условията и COVID ограниченията компанията предостави възможност на своите клиенти да подписват договори за лизинг цифрово и отдалечено от всяка локация с цел сигурност и удобство.

Дните на Белгия са традиционно и чакано събитие от представителите на бизнеса в България. Инициативата отразява и поощрява активните бизнес и културни връзки между двете страни. Наградата Primus Inter Pares ("Пръв сред равни“ – лат.), е неизменна част от програмата. Целта ѝ е да отличава водещите компании по определена годишна тема, като за 2021 г. е избрано мотото RЕCREATION.

За бизнес клуб BBL

Бизнес клуб "Белгия-България-Люксембург“(BBL) е основан през 2004 г. под патронажа на Посолството на Кралство Белгия в София и от тогава е официална бизнес, социална и културна организация на юридически лица и лица от белгийски, български и люксембургски произход. BBL активно популяризира и подпомага развитието на бизнес отношенията в България между тези три страни. Понастоящем в клуба членуват над 70 компании, сред които едни от най-значимите икономически играчи на пазара като ОББ / KBC Груп, "Мелексис“, "Солвей Соди“, "Девин / Спадел“ и др. Членовете на BBL организират и участват в национални и международни форуми, семинари, срещи, симпозиуми, колоквиуми и други бизнес събития.

Инициативата "Дни на Белгия в България“ се провежда от 2005 г. и всяка година има различно мото.

Повече за клуба и неговите инициативи можете да прочетете на https://bblbg.com/ или на Facebook страницата Belgium-Bulgaria-Luxembourg Business Club

Primus Inter Pares

Наградата Primus Inter Pares е създадена през 2009 г. от Бизнес клуб "Белгия-България-Люксембург“, за да отличи най-успешната белгийска компания, която инвестира и развива бизнес в България и по този начин допринася за подобряване на бизнес, социалните, културните и човешките отношения между Белгия, Люксембург и България. Наградата се връчва всяка година в рамките на Дните на Белгия в България, които се организират съвместно от Посолството на Кралство Белгия в България и бизнес клуб "Белгия-България-Люксембург“.