Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 19-годишен за кражба на кола. Това съобщиха от пресцентъра на Районната прокуратура. На 24.06.2021 г. около 03,30 часа от неохраняем паркинг е ж.к. "Дружба“ в гр. София, обвиняемият А.С. противозаконно отнел чужд лек автомобил марка "Лада“ от владението на А.А., без негово съгласие, с намерение да го ползва.

Обвиняемият отключил вратата на колата с джобен нож и посредством рязане на жици и свързването им една с друга успял да приведе двигателя на автомобила в работен режим. След това А.С. потеглил с крадения автомобил. Когато се движел по ул. "Ханс Кристиян Андерсен“ му бил подаден звуков и светлинен сигнал от полицейски служители да спре колата. Обвиняемият продължил да шофира, докато не го настигнали полицаите, тогава той скочил в движение и оставил управлявания от него автомобил да удари патрулния автомобил в областта на задната броня, след което побягнал. Малко след това А.С. е задържан от полицията.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.346, ал.2, т.3, вр. чл. 195, ал.1, т.4, пр.3 вр. чл. 346, ал.1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели.

Предстои делото срещу А.С. да продължи в Софийски районен съд.