Сняг с различна интензивност вали в област Смолян, съобщи за Радио "Фокус“ – Смолян дежурният в Областно пътно управление - Смолян. Снежната покривка по високите части е 50 см. Забранено е движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета в цялата област. С вериги си преминава през проходите Превала и Пампорово, пътищата около Момчиловци и направлението Стойките – Пампорово – Проглед. Водачите трябва да шофират внимателно и с автомобили подготвени за движение при зимни условия. Машините на снегопочистващите фирми са на терен и почистват снега.

През нощта са получени множество сигнали за паднали дървета от тежкия сняг, като всички са отстранени своевременно.

Заради проливните дъждове през почивните дни има много подкопани и пропаднали пътища и са въведени следните ограничения:

Движението по пътя Девин – Кричим е ограничено за товарни автомобили заради придошла река Въча, пропускат се само леки автомобили, които трябва да се движат с повишено внимание.

Еднопосочно в едното платно заради пропадане на пътя се осъществява движението по направленията Неделино – Бял извор, Доспат – Девин, Девин – Доспат, в района на село Тешел, на две места по Стойките – Пампорово, както и Смилян – Могилица. Във всички участъци има поставени пътни знаци и движението се регулира от "Пътна полиция".

В Смолян снежната покривка е около 30 см. Централните пътища са почистени, но второстепенните улици на много места са заснежени. Движението в сутрешните часове е по-интензивно по централните улици, кръстовищата и входно-изходните артерии.

Нели ГЕРГЬОВСКА