Ефектът "вълшебна пръчица“ е чудесен, но реалността в която живеем е друга и ефекта от Кабинета "Петков“ трудно ще бъде усетен в първите 100 дни. Това каза адв. Николай Хаджигенов за предаването "Добър ден България“ на Радио "Фокус“. По думите му хората очакват с нетърпение да видят началото на края.

"Ние наистина водим война, само че водим война за прокуратурата, не с прокуратурата, за да можем да я отвоюваме от лапите на корупцията и да я направим работеща. И тогава всеки един от нас ще усети пряко в ежедневието си резултата, защото няма да стават престъпления, няма да се крадат държавните пари или тези на местната власт“, уточни Хаджигенов.

По казуса АМ "Хемус“, прокуратура, ГДБОП, той е на мнение, че държавното обвинение саботира всичко, което е свързано с властта, в конкретния случай с ГЕРБ.

"Защото няма разумно и рационално обяснение за поведението на прокуратурата. Това вчера, което гледахме, беше цирк – МВР се опитва за първи път да свърши работата както трябва, има такава възможност, прокуратурата го саботира. Те отказват да свършат каквато и да е работа“, каза още Хаджигенов.

"Сегашните прокурори работят за Гешев, не за хората и не за законността“, категоричен беше адв. Николай Хаджигенов.

Димитър Димитров