АБВ запазва правото си на различни от общите решения в КП "БСП за България“. Това съобщи пред медиите зам.-председателят на партията и народен представител от КП "БСП за България“ Владимир Маринов.

Той обясни, че АБВ е последователна политическа сила и защитава определени политики, от които не би се разграничила. Решението бе взето от колективните органи на партията, Маринов уточни, че всички позиции на АБВ ще бъдат в задължителна и мотивирана координация с КП "БСП за България“.

Един от примерите за позиция на АБВ е предлаганото преструктуриране на Министерски съвет – акт, който задължително трябва да бъде подложен на анализ 4 – 6 месеца, посочи Маринов. Той обясни, че подобни действия трябва да бъдат съгласувани с европейските регламенти, за да не бъдат блокирани цели сектори в страната. АБВ настоява категорично, когато става въпрос за структурни промени, отговорността да се носи от вносителите на това предложение, ако се създаде проблем в обществото заради спиране на работа и координация и субординация в европейските структури.