Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи бригаден генерал Здравко Пехливанов от длъжността "Заместник-директор на дирекция "Операции и планиране“ в Международния военен секретариат на НАТО“ в Брюксел, Белгия, считано от 01.01.2022 г. и го назначи на длъжността "Директор на дирекция "Стратегическо планиране“, считано от 01.03.2022 година. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Министерският съвет прие друго Решение за предложение до Президента на република България за издаване на указ, с който да освободи бригаден генерал Анатолий Кръстев от длъжността "Директор на дирекция "Стратегическо планиране“ и от военна служба, считано от 01.03.2022 година, поради навършване на пределната възраст за притежаваното звание.

Правителството предлага също така на Президента на Република България да издаде указ, с който да назначи полковник Станимир Йорданов за временно изпълняващ задълженията на вакантната длъжност "Директор на дирекция "Операции и подготовка“, считано от 15.01.2022 г., до назначаване на титуляр, за срок не по-дълъг от една година.

Министерският съвет прие и Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи бригаден генерал Стоян Шопов от длъжността "Командир на 2-ра механизирана бригада“, считано от 15.01.2022 година.

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Станимир Христов от длъжността "Директор на дирекция "Операции и подготовка“ и го назначи на длъжността "Командир на 2-ра механизирана бригада“, считано от 15.01.2022 година.