Коледни работилници организира Младежки център - Добрич, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Първата работилница ще бъде осъществена днес - 7 декември, съвместно с младежи от СУ "Св. Климент Охридски“ от град Добрич. Участниците в арт ателието ще се докоснат до дейност, тип ръкоделие, създавайки различни играчки, с които да украсят своята коледна елха у дома. Материалите за изработка ще са осигурени от екипа на Младежкия център и ще бъдат разнородни. Той ще подпомогне младите творците с примерни елхови украшения и демонстрация на различни техники на изработка на декорациите.

"Ние вярваме, че изкуството много помага за доброто развитие при младежите и въпреки, че те може да нямат умения и талант за създаване на коледни играчки, все пак тези занимания ще помогнат за развитието на младите хора, защото изкуството води до успокоение и развитие на въображението и така творчеството ще подпомага в ежедневието“, посочи Бояна Драгоева, младежки работник.

Следващата коледна работилница ще бъде организирана с деца под 15 години от СУ "П. Р. Славейков“. Ще се състои в същия формат като днешната. Всички коледни работилници се провеждат в пространството на Младежкия център.

Отново на коледна тематика ще бъде кулинарно състезание, което ще се състои на 17 декември. Това е второ издание на инициативата по идея на младеж от Добрич. В първото издание темата беше здравословното хранене. Тя събра много съмишленици и представи оригинални и интересни идеи.

Предстои в интернет платформите, които поддържа Младежкият център, да бъдат публикувани повече подробности за второто издание на кулинарното състезание, посветено на Коледа. Записването за участие продължава до 16 декември. На 17 декември могат бъдат взети продуктите от Младежкия център. Приготвянето на специалитетите ще се случва в домашни условия, а готовите блюда трябва да бъдат представени за оценка от журито на 18 декември отново в Младежкия център.



Жулиета НИКОЛОВА