Приветствам настояването на господин Кирил Петков за правосъдие за всички. Много е важно, за всички! Законът такъв, какъвто е. Това заяви пред медиите председателят на АБВ Румен Петков и определи този призив като ключов момент в речта му от парламентарната трибуна. Това съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Той коментира и заявката на Петков "Време е да сложим смисъл в думите "народен представител". Председателят на АБВ подчерта, че изречените думи трябва да бъдат премерени, защото така се омаловажават велики личности, които са представяли българите в Народното събрание.

"Животът не е започнал от днес. Трябва да си даваме сметка, че нашата България има колоси, има великани. И когато някой от нас не ги е видял, другите около него трябва да му помогнем да ги види…“.

С условието, че със сигурност пропуска много имена оставили дълбока диря, Румен Петков посочи личности, заемали банките в парламента.

"Да кажеш, че проф. Стефан Данаилов, Валери Петров, проф. Андрей Пантев. Анжел Вагенщайн, Георги Константинов, Тодор Колев, Вили Цанков, акад. Светлин Русев не са изпълвали думите "народен представител“ със съдържание, е най-малкото грозно“.