Заместник-кметът на Община Ямбол Михаил Керемидчиев проследи на място ремонтните дейности в квартал "Възраждане“ - пред блок 52, вх. А и Б и около блок 10 в жилищен комплекс "Хале“ в града, където се изграждат нови паркинги. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Ремонтът на улица "Добри войвода“ в квартал "Каргон“ приключи, завършиха и текущите ремонтни дейности на тротоарна настилка в ж.к. "Диана“ - до блок 6, на ул. "Цар Иван Александър“ / в участъка от ул. “Васил Карагьозов“ до ул. "Сердика“/, както и на ул. "Стара планина“ - срещу бл.2.

Продължава благоустрояването на пространството между улиците "Генерал Владимир Заимов“, "Георги Сава Раковски“, "Независима България“ и "Желю Войвода“ около ДКЦ-1 - изграждат се зони за паркинг на автомобили, тротоари и се обособяват зелени площи и зони за отдих.

Ремонтът ще възстанови и подобри транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на пътната настилка, ще бъдат изградени 66 допълнителни паркоместа, ще бъде осигурена безопасността на движението в района, както и достъпът на хора с увреждания.

Започнаха ремонтните дейности в участъка от бензиностанция "Шел“ до ул. "Атанас Кратунов“ в ж.к. "Златен рог“.

В момента се извършва и рехабилитация на тротоарна настилка на улица, свързваща ул. "Преслав“ с обходен път "Изток“ в ж.к. "Георги Бенковски“.

Община Ямбол ще продължи да работи по реновиране и облагородяване на инфраструктурата в града. Извиняваме се на гражданите за временните неудобства, които се създават по време на строителните дейности.