"С 30% по-малка такса смет за великотърновци, ако предадат годишно над 150 кг разделно събрани отпадъци“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". Усилена подготовка кипи по терена на площадката за разделно събиране на отпадъци във Велико Търново. Тя се намира на комуникативно място, точно до пътя срещу сградата на "Битова електроника“ в кв. "Чолаковци“ и в близост до въжения мост.



"Велико Търново отесня, селските къщи са хит на пазара на имоти“ е друго заглавие от първа страница. Селските къщи около Велико Търново са хит на пазара на недвижими имоти. Средната цена този вид жилища по време на пандемията се е изравнила със стойността на едностаен или двустаен апартамент в областния град. Това споделят брокери.



Изданието разказва и за малката Виктория, която прави благотворително играчки за икони и стенописване на църквата в Дъскот.



"Графа и Стефан Диомов пеят на Нова година във Велико Търново“ е водещото заглавие и в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Графа и Стефан Диомов с неговия състав "Петте сезона“ са гвоздеят на новогодишния концерт във В. Търново. По традиция в празничната нощ на сцената пред сградата на Общината с тях ще излязат и музикантите от фолклорен ансамбъл "Искра“. Приветствие към жителите и гостите на града ще отправи кметът инж. Даниел Панов, а благослов ще отслужи Великотърновският митрополит Григорий.



"Първият сняг изкара 20 машини да чистят републиканската пътна мрежа“ е друга новина от днес. Първият сняг изкара общо 20 машини да почистват републиканската пътна мрежа в област В. Търново. Валежите започнаха около 04,00 часа, като до следобедните часове снежната покривка в Прохода на Републиката достигна до 8 см. Най-много сняг има в района на Моравица – около 10 см. В планинските райони са регистрирани и силни пориви на вятъра, съобщиха от Областно пътно управление – В. Търново.



Здравната хроника пише за разпространението на COVID-19 в региона.