НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:53

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Мая Манолова, детският омбудсман на Норвегия и фондацията на авторката на Хари Потър Джоан Роулинг ще участват във форум за правата на децата

Мая Манолова, детският омбудсман на Норвегия и фондацията на авторката на Хари Потър Джоан Роулинг ще участват във форум за правата на децата

19 Юни 2017 | 08:03 | Агенция "Фокус"
София. На 19 юни 2017 г., понеделник, от 14.30 часа в столичния хотел „Анел“ омбудсманът Мая Манолова организира заключителен форум по проекта „Укрепване на капацитета на омбудсмана на Република България за независим мониторинг и популяризиране правата на децата“, реализиран в партньорство с УНИЦЕФ - Норвегия и УНИЦЕФ - България. Това съобщиха от пресцентъра на Омбудсмана на Република България На конференцията ще присъстват детският омбудсман на Кралство Норвегия Ан Линдбоу, представителят на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде, Ивар Стокерайт – директор в УНИЦЕФ – Норвегия, доц. д-р Велина Тодорова – член на Комитета по правата на детето на ООН, както и представители на държавни институции и неправителствени организации, работещи в областта на детските права.
Чрез двустранния проект бяха обменени опит и добри практики между Република България и Кралство Норвегия – първата държава, учредила самостоятелен омбудсман за децата, който от създаването си през 1981 г. до момента се е утвърдил като модел за независимо наблюдение на правата на децата и изслушване на тяхното мнение.
В рамките на инициативата омбудсманът Мая Манолова реализира поредица от събития и форуми, посветени на децата. Сред тях е и новата Национална кампания „Нашето дете“, насочена към популяризиране на детските права и институцията на омбудсмана сред подрастващите, като техен защитник и пазител.
На конференцията сертификати ще получат първите посланици на омбудсмана сред децата - Ния Атанасова от гр. Силистра, Емилияна Станкова от гр. Перник, училищният омбудсман на ПГПЧЕ „Васил Карагьозов“ Ивана Янева и нейната заместничка Ивета Христова от гр. Ямбол. Освен това ще бъде подписан Протокол за взаимодействие и партньорство в интерес на българските деца между Омбудсмана и българския клон на фондация „Лумос“.
Проектът „Укрепване на капацитета на омбудсмана на Република България за независим мониторинг и популяризиране правата на децата“ се осъществи с подкрепата на Фонда за двустранни отношения на национално ниво по Финансовия механизъм на ЕИП и Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г. в сътрудничество с Детския фонд на ООН /УНИЦЕФ/.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Новият вицеканцлер на Австрия Ханс-Кристиян Щрахе (ляво) и новият канцлер Себастиан Курц (център), заедно с президента Александер ван дер Белен (дясно) по време на полагането на клетва на новото австрийско правителство. 18 декември 2017 г.
Новият вицеканцлер на Австрия Ханс-Кристиян Щрахе (ляво) и новият канцлер Себаст...

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.