Загубата на Уругвай в полуфиналите на Копа Америка от Колумбия не бе най-лошото, което се случи на Дарвин Нунес снощи. След края на двубоя в Шарлот, Северна Каролина, звездата на Ливърпул се принуди да брани с юмруци семейството си.

Нападателят се качи на трибуните и влезе във физическа саморазправа с колумбийски фенове, които са били в близост до семейството на Нунес и са го атакували. На кадри в Интернет се вижда как охрана се опитва да удържи уругваеца, а съотборниците му Хосе Хименес, Роналд Араухо, Максимилиано Араухо и Себастиан Касерес също са забелязани там.

Хименес разкри пред телевизионните камери, че семействата на играчите са стояли близо до привържениците, които са ги помели и затова петимата са нахлули на триубните, за да ги защитят.

"Това е срамно, нямаше и един полицай там, за да контролира. Трябваше да идем и да защитим семействата си просто, защото не могат да контролират пиенето си", заяви защитникът.

Нунес се е нахвърлил на бой, след като мъж с черна тениска и акредитация на врата си е започнал да удря колумбийски привърженик заради хвърлена бира по колумбийски играч. Впоследствие се вижда как уругвайският национал утешава дъщеря си, която е все още бебе, като я прегръща.

В крайна сметка семействата на уругвайските футболисти са изведени от стадиона през страничен изход, за да се подсигури безопасността им.

Uruguay players have entered the stands and a fight has broken out between fans and players pic.twitter.com/XRbte2ibiy

— FOX Soccer (@FOXSoccer) July 11, 2024