Доривал Жуниор, селекционер на бразилския национален отбор по футбол, беше много недоволен от резултата в първия двубой на "Селесао" на Копа Америка. 

Бразилия завърши наравно с Коста Рика, въпреки че контролираше мача, а попадение на Маркиньос беше отменено от ВАР поради засада.

Това е и първи път от 2016-а година насам, в който петкратните световни шампиони не успяват да стигнат до победата в откриващ за тях двубой на този турнир.

"Разигравахме добре топката, преминавахме от една страна в друга и извеждахме нападателите си един срещу един. Имаме по-малък терен и това улеснява тези, които се защитават, и затруднява тези, които атакуват. Липсваха ни някои движения в дълбочина. Това беше аспектът, върху който акцентирахме най-много в тренировките, тази мръсна работа за намиране на пространство между противниковите линии.

Връщането на топката ни беше впечатляващо. Според мен това, което липсваше твърде много, беше, че не успяхме да свършим тази работа да разпръснем повече отбраната на противника.

Смятам, че мачът беше добре изигран в определен контекст. Създадохме добри шансове, но не бяхме доволни от завършващия удар. Мачовете ще бъдат такива, трябва да намерим начини да се подобрим. Естествено е, че ако резултатът не дойде, ще възникнат въпроси, но аз знам какво развиваме", заяви Доривал Жуниор.