Новият старши треньор на Ливърпул Арне Слот официално бе представен като наставник на Ливърпул.

Той заменя на поста легендата Юрген Клоп, който се оттегли в края на сезон 2023/24.

Нидерландецът Слот коментира какво е получил като съвет от германския специалист при пристигането си на "Анфийлд".

“На първо място, може би сбогуването на Юрген, което беше наистина специално от това, което видях. Беше в същия ден, в който и аз напуснах Фейеноорд, но видях някои неща, а след това имаше дори още няколко сбогувания, така че мисля, че беше редно към него, към клуба и към привържениците да изчакам малко и след това да дойда", сподели Слот.

“Той ми даде повече от няколко добри съвета, но мисля, че това, което се открои за мен беше, че беше толкова щастлив за мен и че - и мисля, че каза това и в медиите - от сега нататък ще бъде най-големият ми фен, защото подкрепя Ливърпул по най-добрия възможен начин.

Сега съм на 45 години и (гледам) футбол от дълго време и гледам футбол много и мисля, че това беше епоха, в която всички гледаха към Барселона на Шави, Иниеста и Меси и съперничеството, което имаше с Реал Мадрид с Кристиано Роналдо, който беше там", добави нидерландецът.

“Да, това е моят стил, но мисля, че е стилът на много съвременни треньори в момента: всички бяхме малко вдъхновени заради съперничеството между Сити и Ливърпул. Всички бяхме вдъхновени от Гуардиола и Клоп", сподели още Арне Слот.