От Лудогорец опитват да привлекат централния бранител на шведския Хамарби Едвин Куртулус.

По информация на местното издание "Афтонбладет" от клуба от Разград вече са отправили първата си оферта за 24-годишния играч, който е с косовски корени. От ръководството на Хамарби са отклонили предложението, като се очаква нова оферта от Лудогорец.

"Не коментирам", заяви спортният директор на шведския клуб Микаел Хелмберг по повод интереса към Куртулус.

Бранителят, които има четири мача за националния отбор на Швеция, има договор с Хамарби за още един сезон. Той е свързван с трансфер от доста време, като бе в плановете на италианските Верона и Болоня, но от двата италиански клуба така и не пратиха конкретна оферта.

През август миналата година Щурм Грац предложи около 30 млн. шведски крони (2,7 млн. евро) за играча и предложението бе прието от Хамарби, но Куртулус не пожела да премине в състава на австрийците.

"Не държа да бъде клуб от "Топ 5“ първенство, но искам да бъде място, където ще се чувствам добре като начин на игра и където ще мога да направя следващата крачка в развитието си – коментира самият Едвин Куртулус офертата на Щурм Грац. - Също така желанието ми е офертата да бъде добре подплатена финансово, така че има достатъчно фактори. Ако имах предложения от пет или шест отбора, които да сравня, щеше да бъде различно, но е само един (Щурм Грац) и нямам чувството, че трябва да приема".

Футболистът е дал да се разбере, че е готов да приеме трансфер в Лудогорец.