Трябва да вървим крачка по крачка. Да изградим една здрава основа, която да помогне да побеждаваме. Всеки гол, всяка победа e важна, защото вдига настроението при футболистите, феновете и медиите. Това заяви треньорът на ЦСКА-София Томислав Стипич.

Хърватският специалист разказа за първите си впечатления от работата си с отбора.

"Всичко започва от мен като треньор и нещата зависят от мен – каза наставникът на ЦСКА-София. - Трябва да убедя футболистите в моите виждания. Трябва да се концентрираме върху работата, да изпълняваме целите си, да вървим към тях. Не искам да търся извинения, че няма да играем на нашия стадион. Вече 18 години съм във футбола и никой клуб не е перфектен. Щастлив съм, че съм тук, знам как да работя, да намеря правилния път, за да се справим с всички препятствия, които ще срещнем".

Стипич заяви, че все още се опознава с футболистите, което е от огромна важност за изграждането на позитивна атмосфера в съблекалнята.

"Футболистите трябва да се запознаят с моите правила, да се адаптират към изискванията ми – каза треньорът на ЦСКА-София. - От добрата атмосфера в отбора зависят и нашите резултати. Последните пет дни момчетата тренираха в много добро настроение. Това е една добра основа за добри резултати. Искам да изградим ядро и тогава ще влезем по най-добрия начин в подготовката".

Томислав Стипич говори и са селекцията в тима, като потвърди, че нападателят Георги Минчев е в плановете на клуба.

"Всеки очаква нови попълнения. Фокусирани сме върху футболистите, които имаме в момента – посочи специалистът. - Искаме да се запознаем с техните силни и слаби страни. Имаме варианти, но е важно да се анализираме възможностите на настоящия състав. Георги Минчев е в нашия радар. Гледаме и други български футболисти, защото това е част от идентичността на ЦСКА. Искаме фокусът да е върху българите. Много скоро ще представим нови играчи". 

Треньорът на ЦСКА-София взе отношение и за ситуацията около национала Иван Турицов, чийто договор с клуба изтича и бъдещето му остава неясно.

"Той все още футболист на ЦСКА – каза Томислав Стипич. - Желан е от други клубове. Понякога човек има нужда да си изчисти главата, за да вземе най-доброто решение".