Отборът на Спартак (Варна) стартира лятната си подготовка.

Точно в 19:18 часа футболистите и треньорския щаб, начело с новия наставник Александър Томаш, излязоха на терена на стадион "Спартак“ под аплодисментите на най-верните фенове на тима.

"Започваме подготовка с 20 футболисти – каза Томаш. - Закъсняхме за всичко, трудно е, може би няма да направим лагер, но в крайна сметка ние трябва да излезем извън зоната си на комфорт, да надскочим някои неща, за да може да се получат по най-добрия начин, това, което всички желаят в Спартак".

Специалистът изрази надежда това закъснение да не окаже влияние върху подготовката.

"В крайна сметка - да, закъсняхме, не го крием, но това още повече ни амбицира“, категоричен бе Томаш.

Треньорът на Спартак (Варна) каза още, че е възможно по нататък, след десетина дни, отборът да отиде някъде на лагер, което е и неговото желание, но и да не отиде това няма да е толкова фатално.

На този етап само вратарят Мартин Величков е официално единственият нов футболист.

"Той беше на проби при нас в Локомотив (Пловдив) преди да отиде в Етър, мисля, че израсна много в тима от Велико Търново и даваме шанс и възможност на млад български вратар да се развива - обясни Томаш. - Много набелязани футболисти имаме, с някои преговаряме, с някои сме в напреднали преговори, някои очаквахме да се появят на първата тренировка, но явно преговорите не вървят както трябва за нас, надявам се, че всичко ще бъде както трябва".