Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов говори пред медиите при официалното представяне на новия старши треньор Томислав Стипич. Според него на "червените" ще са нужни 3 трансферни прозореца, за да се изгради силен отбор, а в момента те са закъснели със селекцията, но все пак бюджет за нови играчи има.

"Аз, заедно със старши треньора ще управляваме и контролираме спортно-техническия процес. В структурата ще има скаутско звено с 4-има души, треньорски щаб, медицински щаб, психолог, нутриционист и обслужващ персонал. Критериите за избор на треньор включват футболна философия, развитие на млади футболисти, ред, дисциплина и личностни качества. Относно критериите за избор на футболисти - те трябва да пасват на системата на игра, съответната позиция и да притежават нужните спортно-технически и личностни качества", каза Филипов.

Той уточни, че клубът се нуждае от 3 трансферни прозореца, за да изгради силен отбор. В селекцията ще участват ръководството, треньорът и скаутското звено. Треньорът задава профил на футболиста към скаутското звено, то набелязва, наблюдава и филтрира информацията, и я връща към треньора и ръководството за одобрение. Наставникът ще има решаваща роля да взима решенията заедно с ръководството.

"Този трансферен прозорец ще бъде да балансираме отбора и да надградим. Веднага започваме работа за следващите два трансферни прозореца, където целта е да прибавим класни футболисти. В момента нямаме силен отбор, трябва да сме реалисти, но това не значи, че няма да се борим за титлата и купата през новия сезон", призна шефът от "Българска армия".

"Доста сме закъснели със селекцията, но бюджет има. Няма да има решения на пожар. Набелязани футболисти има доста, работим активно повече от 20 дни. Проблем е, че не успяхме да се класираме за евротурнирите, защото по-добрите играчи биха дошли, ако имат възможност да играят в европейските турнири", допълни Филипов.

Той потвърди напускащите играчи са тези с изтичащи договори. Това са Енес Махмутович, Мено Кох, Юрген Матай, Фернандо Каранга и Данило Асприля.

Клубът все още преговаря за нов договор с Иван Турицов.

"Турицов е основен футболист, национал, водим разговори и в сряда ще има решение за него", разкри директорът.

Той разкри, че клубът е имал 6 варианта за нов наставник. Клубът първоначално планираше да гласува доверие на Стамен Белчев, но след срива в края на сезона, прецени да търси нов човек.

"Имаше 6 варианта за треньор според зададените критерии. Проведохме интервюта с кандидатите и след загубата от Локомотив Пловдив поканихме Томислав Стипич на разговор в София и след загубата в баража от ЦСКА 1948 взехме решение да го назначим за треньор. Убедени сме, че той ще свърши работа", подчерта Филипов.