Шампионката от "Уимбълдън" през 2022-а Елена Рибакина започна с уверена победа тазгодишния "Ролан Гарос". Миналият сезон тя се отказа след втори кръг заради COVID-19. Сега пред "Фокус" казахстанката призна, че в момента е много по-добре, а студените и влажни условия в Париж не са повлияли на играта ѝ.

"Не, условията не ми повлияха по никакъв начин. Искам да кажа, че знам как да играя в различни условия. Със сигурност съм по-добре физически в сравнение с миналата година, когато се наложи да се оттегля. Имах коронавирус, така че, разбира се, сега съм много по-добре", заяви четвъртата в световната ранглиста.

Във втори кръг 24-годишната Рибакина ще играе с нидерландката Аранча Рус или бившата № 1 в света Анджелик Кербер. Двете трябва да излязат в следващите часове на Корт № 2, когато времето го позволи.

През целия ден днес над френската столица вали и е студено, което бави програмата на повечето кортове. Това принуди организаторите да спуснат подвижните покриви над двата централни: "Филип Шатрие" и "Сюзан Ланглен". Именно на "Ланглен" Рибакина успя да отстрани белгийката Грийт Минен за час и 13 минути с 6:2, 6:3.