Николас Джари е вторият финалист на "Мастърс"-а в Рим. Чилиецът се справи с американеца Томи Пол след 6:3, 6:7(3), 6:3 за два часа и 44 минути на Централния корт в комплекса "Форо Италико“.

В първия сет Джари взе 74 % от точките на първото си подаване, 50 % на второ и проби веднъж. Втората част двамата осъществиха по един брейк и се стигна до тайбрек. В него американецът бе по-фокусиран, допусна по-малко грешки и изравни резултата. Третият сет чилиецът, който е 21-и в световната ранглиста спечели 68 % от разиграванията на първия си сервис, 61 % на втори и направи един пробив.

Утре Джари ще се изправи за титлата срещу шампиона от 2017-а Александър Зверев, който отстрани друг чилиец – Алехандро Табило с 1:6, 7:6(4), 6:2.

Миналата пролет точно Джари спря Григор Димитров в седмицата преди "Ролан Гарос", като го победи във финала на ATP 250 турнира в Женева. Следващата седмица чилиецът ще брани титлата си в Швейцария. За надпреварата са записани още Новак Джокович и Анди Мъри, които може да се изправят рано-рано един срещу друг.