Водачът в световната ранглиста Новак Джокович ще участва на ATP 250 турнира в Женева, Швейцария, който започва утре, пише официалната страница на ATP. Миналата година първата ни ракета Григор Димитров игра там и достигна финала, който загуби от чилиеца Николас Джари.

Сърбинът ще използва състезанието да натрупа игрова практика преди втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос", който ще започне на 26 май. 36-годишният Джокович бе спрян в полуфиналите на "Мастърс"-а в Монте Карло от Каспер Рууд. Впоследствие той пропусна този в Мадрид, а сега в Рим загуби в трети кръг от чилиеца Алехандро Табило.

В Женева ще играят още Анди Мъри, Денис Шаповалов, Себастиан Баес, Джак Дрейпър, настоящият първенец Николас Джари, Томи Пол, Кей Нишикори, Каспер Рууд, Бен Шелтън, Тейлър Фриц, а за квалификациите специална покана получиха Доминик Тийм, Давид Гофен и Танаси Кокинакис.

Миналият сезон Джокович триумфира на "Ролан Гарос" за трети път. Първият двубой на Ноле в Женева ще е във вторник или сряда. Той прие последният "уайлд кард" за основната схема. За първи път от Ийстборн 2017-а белградчанинът ще играе в седмицата преди Голям шлем.