Жената, за която се твърди, че е вдъхновила героинята Марта в хитовата драма Baby Reindeer, заяви, че ще съди нейния създател и Netflix.

Фиона Харви каза на Пиърс Морган, че сериалът по истински случай, в който Марта е показана като преследвач, е "произведение на измислица", писа BBC.

Тя обвини Netflix и шотландския комик Ричард Гад, който написа и участва в шоуто, че "лъжат“ в своето "клеветническо“ обрисуване.

"Те го обявиха за истинска история, той също, но не е“, каза г-жа Харви в интервюто. "Той лъже и те лъжат."

58-годишната шотландка даде интервюто, след като беше идентифицирана онлайн от зрители, които се опитаха да разберат на кого се основава Марта.

В интервюто тя обвини Гад, че "прави пари от нещастието" й.

След това Стюарт Херитидж от Guardian каза, че интервюто на Морган "мирише на мръсна експлоатация", докато Райън Куган написа в Independent, че "не можете да очаквате от него да бъде чувствителен, както не можете да очаквате риба да се катери по дърво".

Но Куган добави: "Морган не е проблемът тук – истинският проблем с това интервю е, че изобщо има пазар за него.“

Ед Пауър написа в The Telegraph, че "60-минутен разговор бегло наподобяваше  спаринг сесия между Морган и Фиона Харви; по-скоро бе мрачна сесия от въпроси и отговори“.

Морган многократно предизвикваше Харви колко имейла, телефонни обаждания и писма е изпратила на Гад. Комикът каза, че преследвачката му е изпратила над 41 071 имейла, 350 часа гласова поща, 744 туийта, 46 съобщения във Facebook и 106 страници с писма.

Г-жа Харви каза на Морган, че "може да е имало няколко имейла“ и по-късно каза, че е пратила "по-малко от 10“ имейла.

Тя каза, че му е изпратила едно писмо и 18 туийта, но не и съобщения във Facebook, и каза, че се "съмнява“, че той има тези гласови съобщения, защото тя няма телефонния му номер.

Морган също я разпитва за факта, че използва шест имейл адреса, и я подтикна към други въпроси, като например оценката, която е получила в дипломата си по право.

Към края на интервюто Харви каза, че ще съди и вестник Daily Mail.