Крилото на Реал Мадрид Родриго е имал възможност да се присъедини към Ливърпул през 2017-а, разкри самият той в интервю пред "Гардиън". Бразилецът в крайна сметка смени родния си Сантос за "кралския клуб" през лятото на 2019-а. В полуфиналите от Шампионска лига през 2022-а точно той вкара два пъти на днешния съперник Манчестър Сити, за да прати реванша в продължения, където Карим Бензема донесе успеха на "белите" за крайното 3:1.

"Почти се присъединих към Ливърпул през 2017-а. Сделката бе уговорена за 3 милиона евро. Пропадна, защото казах "не". Исках да остана в Сантос, да сътворя история, да завърша образованието си и тогава да напусна, макар офертата на Ливърпул да бе много добра. Пътят, който ми обещаха също щеше да е много добър за кариерата ми. Щях да приключва ученето си в Англия, за да се подготвя за европейския футбол. Винаги ми е било мечта да играя в Европа. Всичко беше много хубаво, но желанието ми бе по-силно. Това е, което се случи. Имах възможност да изпълня мечтата си да играя за Сантос. Но е истина, че почти отидох в Ливърпул", призна 23-годишното острие на Реал.

Този сезон Родриго е играл в 42 двубоя от всички турнири. В тях е отбелязал 15 попадения, направил е 8 асистенции и е получил два жълти картона за 3016 минути на терена.