Джейсън Уилкокс е подал оставка и ще напусне позицията на футболен директор във втородивизионния Саутхемптън, информира ексклузивно авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. 52-годишният англичанин ще стане технически директор в Манчестър Юнайтед от лятото.

"Светците" не искат финансова компенсация и той ще се присъедини към новия проект на "червените дяволи". Уилкокс е бивш ръководител в школата на Манчестър Сити, където бе между юли 2016-а и юни миналата година. Специалистът ще е ключова част от структурното звено на 20-кратните шампиони, като вече се е разбрал за личните си условия на "Олд Трафорд".

Новият миноритарен собственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф вече уреди Омар Берада, който ще е главен изпълнителен директор, идващ от Манчестър Сити. В момента клубът преговаря с Нюкасъл за Дан Ашуорт, който да поеме функцията на спортен директор.

Понастоящем Саутхемптън е четвърти във временното подреждане на Чемпиъншип и е сигурен участник в плейофите за Премиър лийг, ако не спечели директно изкачване.

The only club for Jason Wilcox is Man United, he has agreed terms with Man United and wants to be part of INEOS project. Agreement with #MUFC confirmed