Мъж е с повдигнати обвинения във връзка със скандирания за трагедии след дербито между Манчестър Юнайтед и Ливърпул на стадион "Олд Трафорд" миналата неделя, пише The Athletic. "Червените дяволи" победиха с 4:3 след продължения в последния 1/4-финал от ФА Къп.

Манчестърската полиция е задържала Майкъл Бърнард Авъри. Впоследствие 44-годишният запалянко е бил пуснат под гаранция. Нарушението е установено след видео, на което фен от домакински сектор е викал срещу инциденти, свързани с почитетели на "червените" през миналото като тези на "Хейзел" и "Хилзбъро".

Властите продължават разследването от доклади на ФА, включително видео с предполагаеми трагедични песнопения от гостуващата агитка. 

Всеки, който бъде признат за виновен от привържениците на Манчестър Юнайтед, ще получи 3-годишно наказание с опцията да бъде удължено. Ако има и криминално проявление, санкцията може да стане доживотна. "Червените дяволи" ще приложат наказания след края на вътрешно разследване и това от униформените.

8 ареста и едно повдигнато обвинение са извършени в понеделник за множество обидни скандирания по време на двубоя от ФА Къп. Двама от задържаните са заподозрени за причиняване на умишлен тормоз, тревога или безпокойство чрез скандиране.