Имаме сили да се справим с отбора на Босна и Херцеговина. Чака ни доста сериозна среща. Това коментира капитанът на мъжкия национален отбор по тенис за мъже Валентин Димов преди двубоя срещу Босна и Херцеговина за Купа "Дейвис“.

Мачът, който е от Световна група I, ще се играе през уикенда в Бургас в залата на тенискорт "Авеню".

"Познаваме добре състава на Босна и Херцеговина. С някои от техните играчи съм играл, когато бях активен състезател, а и повечето от нашите момчета имат мачове с голяма част от босненския състав – анализира Димов. - Това обаче не би трябвало да ни дава повод за подценяване или пък да смятаме, че ще бъде лесно преодолим мач".

Той добави, че момчетата са на линия, тренират активно, и че всички са готови да се включат, както на мачовете по единично, така и за двойки.

"Националният ни тим миналата година направи исторически подвиг, защото за първи в историята си игра в Световна група 1 на отборния турнир, който има история повече от век. След поражението от Казахстан следващият ни съперник събота и неделя в Бургас ще бъде тима на Босна и Херцеговина, с който България ще се бори да запази своето  място в Световна група 1“, заяви техническият директор на Българската федерация по тенис Йордан Божинов.

При успех над Босна и Херцеговина, България ще запази мястото си в Световна група I, а при поражение ще изпадне в Световна група II.

Националите ни влязоха в елитната група на турнира с повече от сто години история през февруари след победа над Нова Зеландия с 3:1.

Капитанът на мъжкия тенис отбор на Босна и Херцеговина Зоран Зърнич, благодари на  домакините за гостоприемството и разказа за какво се готвят при визитата си на бургаския Тенис клуб "Авеню".

"От събота в сме в Бургас, тренираме всеки ден. Дойдохме по-рано, за да се адаптираме към условията, които предлага кортът и залата, в която ще играем – заяви Зърнич. - Тук сме с най-добрия състав. Двата отбора се познават много добре. Нашите играчи са се срещали с най-добрите състезатели на българския отбор, така, че очаквам да се получат интересни и хубави мачове през уикенда. Предполагам, че мотивацията ще бъде на висота. 

Това е мач на елиминация. Залогът е голям и се надявам да се получи хубава игра. Тук важното е, че който загуби отива в по-ниска група, а целта е това да бъде избегнато. Ние ще дадем най-доброто, на което сме способни. Имаме опитен  отбор с помощта, на който се надявам да изпълним нашите цели".