Лидерът на националния отбор по тенис Димитър Кузманов извоюва първия успех за България в мача срещу Южна Африка от Световна група II за Купа "Дейвис". В откриващия сингъл от срещата в Националния ОББ тенис център 29-годишният пловдивчанин надигра втората ракета на гостите Лейтън Кронйе с 6:3, 6:1 за малко повече от час. 

Началото на двубоя беше забавено с точно два часа заради ненадейно изсипалия се дъжд над централния корт в Борисовата градина. Вместо в 13:00 двамата тенисисти започнаха мача си в 15:00 часа и първата ни ракета бързо наложи тотално надмощие над съперника си.

Кузманов проби още първото подаване на Кронйе и затвърди за аванс от 3:0 гейма. Мико стигна до два брейкбола в четвъртия гейм и до още един в шестия, но южноафриканският състезател ги отрази и разликата се запази до края на частта, приключила за 37 минути.

Вторият сет започна с три разменени пробива - Кузманов взе откриващото подаване на Кронйе, допусна рибрейк, но веднага отново взе сервиса на противника. Последва серия от четири поредни гейма в актива на българския тенисист, който затвори двубоя с пробив на нула след 1:09 ч. игра.

Във втория сингъл един срещу друг ще се изправят втората ни ракета Александър Лазаров и първият избор на южноафриканците Филип Хенинг.