Мейдстоун поднесе нова сензация във ФА Къп, отстранявайки втория в Чемпиъншип Ипсуич с 2:1 като гост в 1/16-финалите. Отборът от "Галахър Стейдиъм" е в една от двете втори дивизии на Националната лига, която е 5-ият ешелон на английския футбол и заема четвъртото място. В момента 98 места разделят Мейдстоун и Ипсуич.

Нападателят Ламар Рейнолдс откри за аматьорите в 43-та минута, благодарение на асистенция от полузащитника Лиъм Соул. Еквадорският халф на домакините Джереми Сармиенто изравни в 56-та, когато бе намерен от ирландеца Джак Тейлър. 27-годишният англичанин Сам Корн донесе победата за скромния отбор в 66-та минута чрез подаване на стрелеца Ламар Рейнолдс.

Мейдстоун надви в предишната фаза представителя на Лига 1 Стивънидж. Съставът е играл между 1898 и 1988-а на родния си "Атлетик Граунд", но след това съоръжението е продадено с цел развитие и "камъните" се местят на "Уатлинг Стрийт". Там Стивънидж се е подвизавал до 1992 година и е делял стадиона с полупрофесионалния Дарфорд. Впоследствие клубът прави опит да се върне в Мейдстоун, който е най-големият град в графство Кент. Закупен е парцел земя, източно от малкия град Холингбърн. Местният общински съвет отхвърля плановете на клуба, защото локацията е защитена зона. На 14 юли 2012-а е открит стадион "Галахър Стейдиъм" с контрола срещу тогавашния представител на Чемпиъншип Брайтън, завършила 0:5 за гостите.