Пирин Благоевград има два-три месеца, за да не напусне професионалният ни футбол. Тревожната новина оповести старши треньорът Иво Тренчев.

"Редно е хората с парите да помогнат. Имаме два-три месеца, в които да решим какво ще спасяваме – лиценза или отбора. Трябва да имаме ясен бюджет, в който да са заложени парите не само за първия тим, но и за школата. Това са 80 човека. Ясно е, че имаме да получаваме пари от различни плащания, но не е ясно дали ще стигнат за всичко, включително и за задълженията, които висят върху клуба. Ако Пирин фалира за трети път, завръщането в елитния футбол ще е изключително трудно“, Тренчев сподели за pirinsport.

По негови думи заплатите в отбора са на ниво Втора лига.

"Предложили сме такива пари, момчетата са се съгласили. Обаче в един момент не можем да се конкурираме с другите в елита. Отделно най-добрите ни футболисти като Максим Ковальов и Комано нямат дългосрочни договори и още лятото ще си тръгнат без да получим нито лев за тях. Да не говорим, че в България само два клуба плащат трансферни суми“, добави треньорът на Пирин.