Десният бек на Реал Мадрид Даниел Карвахал се включи в критиките на футболния календар. Той подкрепи думите на наставника си Карло Анчелоти, който миналата седмица коментира, че графикът е непоносим. Италианецът е поредният старши треньор, който с право осъжда малката пауза за почивка между мачовете, особено когато има лагери с националните отбори. Хосеп Гуардиола и Юрген Клоп са други двама остри критици на сегашния график. Техните Манчестър Сити и Ливърпул бяха насрочени да се изправят един срещу друг в първия двубой от 13-ия кръг на Премиър лийг миналият уикенд веднага след прекъсването за евроквалификациите и световните квалификации за Мондиал 2026.

"Програмата е много изискваща. Трудно е. В края на краищата ние сме тези, които играем. Не сме щастливи с програмата. Абсолютно съм съгласен с Карло Анчелоти и всички останали, които са казали същото. Адски сложно е да пътуваш на няколко дни и да играеш", подчерта испанският бранител, който бе част от състава на Испания в последните квалификации за Евро 2024.

Именно по време на ноемврийското прекъсване за международните срещи полузащитникът на Барселона Гави скъса предна кръстна връзка на коляното и засегна менискуса си. Контузията се случи на 19 ноември по време на мача с Грузия, спечелен с 3:1. Заради нея 19-годишният продукт от школата на каталунците ще пропусне Европейското първенство и Олимпийските игри. Той бе опериран днес и ще е готов за игра едва за следващия сезон 2024/2025.