Загадката на "Фокус" е свързана с един американски комик, писател, режисьор и продуцент. През 1987 година прави дебюта си в киното във филма на Стивън Спилбърг – "Империята на Слънцето“. Участвал е в над 100 филма и телевизионни предавания. Всички са го гледали и вм комедията "Запознай се с нашите". Успехът на филма вдъхновява двете продължения – "Запознай ме с вашите“ (2004) и "Запознай се с малките“ (2010). Познахте ли го? Става въпрос за Бенджамин Едуард "Бен" Стилър. 

Бен Стилър е роден на 30 ноември 1965 година в Ню Йорк в семейство на професионални актьори-комици Ан Мира и Джери Стилър. Прави телевизионния си дебют, когато е на 10 години. Най-напред започва да учи кинематография в Лос Анджелис, но след 9 месеца напуска и започва да учи актьорско майсторство в Ню Йорк. 

През 1987 година прави дебюта си в киното във филма на Стивън Спилбърг – "Империята на Слънцето“. Участвал е в над 100 филма и телевизионни предавания. Той е носител на награда "Еми", номиниран е за "Сатурн" и две награди "Сателит". Известен е с участието си във филмите "Кланът Тененбаум", "Нощ в музея", "Нощ в музея 2", "Ах, тази Мери", "Мегаум", "Хем боли, хем сърби" и други. Началото на 90-те години беше повратна точка за Стилър. Мъжът бе поканен да се появи на MTV, където създадоха отделно шоу за него. Пилотният проект "Бен Стилър Шоу" беше успешен, работата по проекта продължи. Актьорът в компанията на комиците в лицето на Анди Дик и очарователната Джанин Ярофало изненада зрителите с уникални и гениални импровизации. Активно се занимава с благотворителна дейност. 

Бен Стилър се жени за Кристин Тейлър в резиденция на брега на океана в Хавай след шестмесечен годеж. След брака си двамата се превърнаха в една от най-заетите двойки в Холивуд. Тейлър получава, както филмови, така и телевизионни роли, а Стилър актьорски, режисьорски и продуцентски. Двамата имат две деца - Ела Оливия и Куинлин Демпси. Двойката обяви раздялата си през май 2017 г., а през февруари 2022 г. отново се събраха, за да живеят заедно. 

В началото на тази година стана ясно, че Бен Стилър се подготвя да играе тризнаци в нова поредица, която е адаптация на документалния филм от 2018 г. "Three Identical Strangers". "Sony Pictures Television“ стои зад новия проект, в който 57-годишният актьор ще играе Боби Шафран, Дейвид Келман и Еди Галанд, които са били разделени при раждането си и са се събрали отново като възрастни.

В радиопредаването "Шоуто на Хауърд Стърн" актьор и продуцент сподели, че е успял да се от рак на простатата благодарение на това, че болестта му е била открита достатъчно рано при профилактични прегледи. Комикът призна, че първото нещо, което е направил, когато е научил диагнозата е било да разбере повече за заболяването, както и кой друг е болен от същото. Така той се е свързал с Робърт де Ниро, който също имал рак на простатата. Стилър обясни, че Де Ниро го е подкрепил и така накрая е решил да се подложи на хирургическа операция, която в крайна сметка се е оказала успешна..