Суперзвездата Гуен Стефани беше удостоена със звезда на холивудската "Алея на славата". Това става ясно от нейни публикации в Instagram, видя "Фокус".

Певицата публикува снимки в социалната мрежа и написа: "Каква мечта! Благодаря ви толкова много! Кой би помислил, че това момиче от Анахайм ще има своя звезда на "Алеята на славата" в Холивуд. Благодаря ви, че извървяхте това пътуване с мен, пеейки с мен през всичките тези години. Обичам ви!".

Певицата е родена на 3 октомври 1969 година във Фулъртън, щата Калифорния. Тя също така е текстописец, модна дизайнерка и актриса. Известна е като съоснователка и вокалистка на ска групата "Ноу Даут“. Кръстена е стюардесата Гуен от романа "Летище“ на Артър Хейли. 

От 2004 г. започва паралелната с "Ноу Даут“ нейна самостоятелна музикална кариера. Певицата печели три награди "Грами". Като соло артист тя олучава различни отличия, включително американски музикални награди, световни музикални награди и две Billboard Music Awards. Класирана е като 54-ата най-успешна изпълнителка и 37-ата най-успешна изпълнителка на десетилетието 2000 – 2009 година.