Педро Акоста от Ред Бул КТМ спечели състезанието за Голямата награда на Индия в Мото 2. На правещата дебют в календара писта "Буда" в Нойда световният шампион в Мото 3 за 2021 година проведе безгрешнa надпревара. Той тръгна от втора позиция, но не позволи в нито един момент първото му място да бъде застрашено.

Акоста измина 12-те обиколки за 22:29.844 минути и постигна втората си поредна и общо шеста победа през сезона. 

Испанецът бе улеснен от факта, че британецът Джейк Диксън (ГасГас Аспар), който потегли от първа позиция, отпадна още в третата обиколка. Единствената му конкуренция остана Тони Арболино (Елд Марк ВДС), но италианецът не успя да приложи натиск и приключи на 3.543 секунди зад победителя.

Трети остана американецът Джо Робъртс (Италтранс Рейсинг) с изоставане от 6.506 секунди. До последния завой той водеше битка със Серхио Гарсия (Понс Вегов), но испанецът допусна груба грешка и едва задържа мотора си в очертанията на пистата. Гарсия завърши четъвърти на 7.377 секунди от сънародника си Акоста и на малко повече от половин секунда пред друг свой сънародник - Мануел Гонсалес (Ямаха ВР46).

Състезанието бе стартирано на два пъти, тъй като първият път още на първия завой имаше масово падане, при което петима се озоваха на земята.

В общото подреждане след 13 от 20 проведени старта първи е Педро Акоста с 236 точки. На второ място със 197 точки е Тони Арболино, а третият Джейк Диксън остава със 146 точки и само теоретични шансове за световната титла.

По-рано днес друг испанец завърши първи и в Мото 3.